برخی از کارفرمایان همکاری موثری در پرداخت حق بیمه‌ کارگران ندارند

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شاهین‌شهر و میمه گفت: شیوع ویروس کرونا تاثیرات نامطلوب بسیاری بر تامین معیشت و چرخه تولید به واسطه تعطیلی کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، اصناف و مشاغل داشته ‌است.

کریم علینقی با بیان اینکه کرونا همانند یک سونامی همه جوانب زندگی را تحت تاثیر خود قرار داد، اظهار کرد: کرونا یک تهدید همه جانبه است که علاوه بر بهداشت و سلامت عمومی تاثیرات سوء و نامطلوب بسیاری بر تامین معیشت و چرخه تولید به واسطه تعطیلی کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، اصناف و مشاغل داشته ‌است.

وی با اشاره به تاثیر کرونا در اقتصاد خانوار، خاطرنشان‌کرد: کمیابی و افزایش قیمت برخی کالاها به واسطه تعطیلی‌ و کاهش حجم فعالیت کارگاه‌ها، واحدهای تولیدی و شرکت‌ها همزمان با شیوع این ویروس، اجتناب ناپذیر است.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان، با اشاره به هزار شغل آسیب دیده از شیوع کرونا، تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد مشاغل مانند رانندگان، فعالان حوزه گردشگری، کارگران روزمزد و ساختمانی، فروشندگان فلافل و دستفروشان بازارهای شب و روز و … تحت تاثیر ویروسکرونا قرار گرفته و حاصل آن افزایش روند بیکاری و تامین نشدن حداقل معیشت است.

علینقی با بیان اینکه تاکید وزارتخانه بر بیمه کارگران توسط کارفرما است، افزود: بیمه یک ابزار پیشگیرانه بوده و می‌تواند همانند یک پشتوانه در تامین حداقل معاش کارگران در این گونه موارد باشد، اما متاسفانه برخی اصناف همکاری موثر و کارآمد برای پرداخت حق بیمه‌ کارگران خود را ندارند.

وی با اشاره به تمهیدات دولت در پرداخت بسته‌های حمایتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی و وام یک میلیون تومانی به مشمولان دریافت یارانه، افزود: کارگرانی که در پوشش بیمه کارفرما بوده و اکنون بیکار هستند می توانند با مراجعه به سامانه http://Bimehbikari.mcls.gov.ir و ثبت نام، در اوایل اردیبهشت از مزایای بیمه بیکاری بهره‌مند شوند، البته این تمهیدات شامل کارگران با سابقه بیمه خویش فرما و اختیاری نمی‌شود.