دست‌یابی به بالاترین درصد تولید تختال بدون عیب در فولاد مبارکه

رئیس کنترل کیفی ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه از ثبت رکورد بالاترین درصد تولید تختال بدون عیب در ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم در مرداد ماه سال جهش تولید خبر داد.   محمدمهدی مرندی تصریح کرد: با تلاش کارکنان سخت‌کوش واحد فولادسازی و ریخته‌گری مداوم کیفیت تختال‌های بدون عیب در مردادماه به ۹۳.۵ […]

رئیس کنترل کیفی ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم فولاد مبارکه از ثبت رکورد بالاترین درصد تولید تختال بدون عیب در ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم در مرداد ماه سال جهش تولید خبر داد.

 

محمدمهدی مرندی تصریح کرد: با تلاش کارکنان سخت‌کوش واحد فولادسازی و ریخته‌گری مداوم کیفیت تختال‌های بدون عیب در مردادماه به ۹۳.۵ درصد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه در حین ریخته‌گری بسته به شرایط ذوب و ماشین ممکن است    روی تختال عیوبی مانند ترک طولی (Longitudinal Crack)، ترک عرضی (Transverse Crack)، ترک لبه‌ای (Border Crack)، ناخالصی (Inclusion)، ترک گوشه‌ای (Corner Crack)، ترک ستاره‌ای (Star Crack)، پلاک ریخته‌گری(Casting Lap)، اثر نوسان قالب (Oscillation   Mark)، ترک مقطع مرکزی(Center Line Crack)، حفره‌های سنجاقی (Pin Holes)، حفره‌های گازی (Blow Holes) کمربند اتصال در اثر  وقفۀ ریخته‌گری (Stop Pouring) و جدایش شیمیایی (Segregation) به وجود آید، گفت: در صورت بروز هریک از   عیوب مذکور  بر  سطح بالا یا پایین یا در کناره‌ها یا سر   و   ته تختال، تختال معیوب باید  توسط سیکل اسکارف یا برش عرضی و یا طولی رفع عیب گردد که این امر مستلزم صرف زمان و هزینه برای سازمان است.

وی در تشریح چگونگی کاهش این عیوب گفت: به‌منظور جلوگیری از به وجود آمدن این عیوب لازم است کنترل‌های دقیقی در ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم بر پارامترهای ذوب از طریق تنظیم آنالیز شیمیایی و   ارسال ذوب با سوپرهیت مناسب از واحد متالورژی ثانویه صورت گیرد و همچنین نظارت و کنترل بهتری بر   پارامترهای ریخته‌گری همچون تنظیم سرعت ریخته‌گری متناسب با دمای ذوب درون تاندیش، تنظیم میزان پاشش آب و خنک‌کنندگی ثانویۀ  تختال، تنظیم شیب قالب و… انجام شود.

در همین خــصوص قاسم خوشـــدل‌پور    رئیس تولید ریخته‌گری افزود: در مرداد ماه سال جاری با تلاش و پیگیری مجدانۀ همکاران واحد ریخته‌گری مداوم شاهــد کاهــش عیــوب تخــتال در هر پنــج ماشیــن ریخته‌گری بودیم.

وی در تشریح تأثیر هریک از بخش‌های ناحیۀ فولادسازی در کسب این موفقیت گفت: همکاران تعمیرات و تعمیرات جنبی با برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های تعمیراتی، وضعیت آماده‌به‌کاری و تنظیمات ماشین‌ها را در حد قابل‌قبول حفظ کردند و همکاران واحد تولید نیز با استفاده از فرصت ایجادشده با پایش مناسب پارامترهای تولید، این رکورد را محقق ساختند.

وی درصد تولید تختال بدون عیب مردادماه در ماشین شمارۀ یک را     ۹۱ درصد اعلام کرد و در تشریح وضعیت سایر ماشین‌ها افزود: تولید تختال بدون عیب در ماشین شمارۀ دو ۹۶.۵ درصد، ماشین شمارۀ سه ۹۲.۲ درصد، ماشین شمارۀ چهار ۹۳ درصد و ماشین شمارۀ پنج نیز ۹۳.۵ درصد بوده است.

وی رکورد قبلی ماشین شمارۀ ۲ را مربوط به شهریور ۹۷ به میزان ۹۵.۹ درصد اعلام کرد و گفت: این ماشین در ماه جاری ۰.۶ درصد نسبت به رکورد قبل بهبود داشته است و سایر ماشین‌ها نیز عملکرد خوبی در بهبود کیفیت داشته‌اند.

خوشدل‌پور اهمیت این رکورد کیفی در زمان مقابله با بیماری کووید ۱۹ را دوچندان دانست و گفت: همکاران پرتلاش و ساعی واحد ریخته‌گری مداوم با همکاری و تعامل مثال‌زدنی واحدهای کنترل کیفیت، تعمیرات، کارگاه تعمیرات ریخته‌گری، دفاتر فنی تولید و تعمیرات و واحدهای جنبی این توفیق را به دست آوردند.

وی رکورد قبلی تختال‌های بدون عیب ناحیه را مربوط به شهریورماه سال ۹۷ و به میزان ۹۳.۴ درصد اعلام کرد.

به گفتۀ این دو مسئول ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم، حمایت‌های مدیریت ناحیه و زحمات تمامی همکاران واحدهایی که به شکل مستقیم یا پشتیبان در این عرصه ایفای نقش می‌کنند، در تحقق این رکورد مؤثر بوده است و جای قدردانی دارد.

با سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه صورت گرفت؛

کلنگ توسعۀ شرکت فولاد امیرکبیر کاشان به زمین زده شد

با حضور معاون وزیر صمت، استاندار اصفهان، مدیرعامل فولاد مبارکه، امام‌جمعه، نمایندۀ مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان و جمعی از مسئولین این شهر، کلنگ طرح توسعۀ شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در دو فاز و با ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۱۰۸۰ نفر، با سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه به زمین زده شد.

 

به گزارش خبرنگار فولاد، در این آئین، خداداد غریب‌پور معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران طی سخنانی گفت: ما در ایمیدرو به توسعه و سرمایه‌گذاری‌های اجتماعی می‌اندیشیم؛ بنابراین در کنار اتخاذ تصمیمات لازم، ابزار لازم را نیز ایجاد می‌کنیم و این ابزار برای توسعۀ شرکت فولاد امیرکبیر کاشان بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان منابع مالی است که شرکت فولاد مبارکه آن را فراهم کرده است.

فولاد مبارکه ظرف یک ماه آینده ۱۰ هزار میلیارد ریال افزایش سرمایه در دست اقدام دارد و پروژه‌ای که امروز شاهد آغاز رسمی احداث آن بودیم خروجی یکی از طرح‌های توسعه‌ای است که تکمیل زنجیرۀ ارزش را شکل خواهد داد و در قالب طرح جامع فولاد کشور که به‌تازگی نیز به‌روزآوری شده رقم خواهد خورد.

به‌طورکلی طرح منطقۀ ویژۀ کاشان ۲۵۰ هکتار فنس‌کشی و جاده‌سازی دارد و امیدواریم برای فازهای بعدی این طرح نیز تأمین اعتبار شود.

سرمایه‌گذاران بسیاری در کاشان آمادۀ سرمایه‌گذاری‌اند. همچنین با همکاری صندوق بیمۀ فعالیت‌های معدنی کشور، تأمین مالی معادن کوچک و متوسط در این شهرستان در حال انجام است. ظرفیت اکتشافی ایمیدرو در شهرستان‌ها نیز وجود دارد تا اکتشافات در این شهرستان کامل شود.

به خاطر داشته باشیم هرگونه سرمایه‌گذاری مکمل زنجیرۀ ارزش، اولا باید در راستای تأمین نیاز کارخانه و ثانیا در مسیر صادرات بیشتر باشد. سرمایه‌گذاری‌های موازی یا سرمایه‌گذاری برای آن‌هایی که خوراک و بازار ندارند انجام نخواهیم داد.

در خصوص توسعۀ فولاد کشور هم باید اضافه کرد برای دست‌یابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد، دو پروژۀ مهم گروه فولاد مبارکه، شامل پروژه‌های ۱۰ میلیون تنی فولاد هرمزگان و ۱۰ میلیون تنی چابهار در دست اقدام است؛ ضمن اینکه در همین زمینه دو پروژۀ ۱۰ میلیون تنی دیگر با رویکرد صادراتی و حتی تأمین مواد اولیه از خارج از کشور در دو منطقۀ  یادشده در دستور کار قرار گرفته است.

فولاد مبارکه در بین شرکت‌های سرمایه‌گذار در این پروژه پیشتاز است

رویکرد ایمیدرو  و شرکت‌های بزرگ همکار این سازمان، توسعه و افزایش سهم معدن و صنایع معدنی و نقش‌آفرینی هرچه بیشتر در  تولید ناخالص ملی (GDP) کشور است. در این راستا مجموعه‌ای از فعالیت‌های بزرگ و زیربنایی ازجمله امضای تفاهم‌نامۀ راه‌آهن محور سنگان به بافق صورت گرفته که فولاد مبارکه در بین شرکت‌های سرمایه‌گذار در این پروژه پیشتاز است. جادۀ تربت به خواف در منطقۀ شرق کشور نیز به جهت آنکه فولاد مبارکه در  آنجا   به تولید ۵ میلیون گندله و  ۵ میلیون کنستانتره دست خواهد یافت، با مشارکت شرکت‌های دیگری ازجمله فولاد خوزستان و فولاد خراسان اجرایی خواهد شد.

برای افزایش سهم معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی بالغ بر ۲۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده که تأمین نیمی از این مقدار به‌تنهایی توسط صنعت فولاد کشور صورت گرفته است؛ بدین ترتیب ظرفیت تولید فولاد از ۳۷ میلیون به ۴۰ میلیون تن در سال جاری افزایش خواهد یافت و با دستیابی به این اتفاقات کم‌نظیر شاهد رونق بیشتر و اشتغال بیش از ۲۰۰ هزار نفر در بخش فولاد خواهیم بود.

این اتفاق مبارکی است که شرکت‌های بزرگ کشور مانند فولاد مبارکه، علاوه بر تولید وارد عرصۀ سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها از قبیل راه‌سازی، ریل، بندر     و … شده‌اند.

جایگاه کشور از رتبۀ دهم به نهم ارتقا یافته است

عملکرد کشور در حوزۀ معدن و صنایع معدنی در سال جاری بسیار خوب بوده است. در زمینۀ جهش تولید خوشبختانه در پنج‌ماهۀ ابتدایی امسال در شمش فولاد ۹ درصد، در آهن اسفنجی ۱۲ درصد و در محصولات فولادی ۵ درصد رشد داشته‌ایم. میانگین تولید فولاد کشور در شش‌ماهۀ اول سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۰.۲ درصد رشد داشته که بیشترین رشد در دنیا بوده است.

با تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد در ماه قبل، جایگاه جهانی کشور از رتبۀ دهم به نهم ارتقا یافته است. در شش‌ماهۀ اول سال ۲۰۲۰ میلادی با تولید ۱۵ میلیون تن آهن اسفنجی، رتبۀ اول را در بین دیگر کشورها از آن خود کرده‌ایم.

در تولید کنستانتره تا پایان سال گذشته به ۵۷ میلیون تن تولید دست یافتیم و در سال جاری پیش‌بینی می‌کنیم به عدد ۶۷ میلیون تن دست  یابیم. در تولید گندله نیز  در سال ۹۸ به ۴۷ میلیون تن دست یافتیم و پیش‌بینی می‌شود این مقدار تولید در سال جاری به ۶۶ میلیون تن افزایش یابد.

استخراج سنگ‌آهن در کشور در سال جاری به بیش از ۱۰۰ میلیون تن و در چشم‌انداز فولاد این رقم به ۱۶۰ میلیون تن خواهد رسید.

در سال گذشته نزدیک به ۱۲ میلیون تن فولاد صادر شد که از این میزان ۷ میلیون تن شمش و مابقی محصولات فولادی بود. اصرار ما بر این است که محصولات با ارزش افزودۀ بالا صادر کنیم. معتقدیم تبدیل شمش به انواع ورق و محصولات فولادی ارزش افزودۀ زیادی برای کشور به همراه دارد.

تأکید ما در ایمیدرو بر توسعۀ بنگاه‌های بزرگ و حمایت از سهام‌داران در بازار سرمایه است و ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه خود دلیل این ادعاست.

به هر تقدیر ابزار لازم در فولاد مبارکه، در منطقۀ ویژه و ایمیدرو فراهم است، پیمانکار مناسب هم وجود دارد و امیدواریم مسئولان مربوطه نیز کمک کنند تا این پروژه‌ها به ثمر برسد و اتفاقات خوب دیگری رقم بخورد.

 

حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه:

تکنولوژی توسعۀ فولاد امیرکبیر کاشان برای فولاد مبارکه کاملا شناخته شده است و جای نگرانی ندارد

در حال حاضر با وجود ۱۰ کارخانه و خط تولید، ظرفیت تولید ورق گالوانیزه در کشور حدود ۲ میلیون تن و میزان مصرف یک میلیون تن است؛ بنابراین با ظرفیت مازاد گالوانیزه مواجهیم.

چهار کارخانۀ تولید ورق گالوانیزه در گروه فولاد مبارکه (فولاد امیرکبیر در کاشان، تاراز در شهرکرد، ورق خودرو در سفیددشت و واحد گالوانیزۀ شرکت فولاد مبارکه) وجود دارد. در خصوص توسعۀ مدنظر در فولاد امیرکبیر کاشان باید گفت افزایش ظرفیت خط اسیدشویی از طریق نوسازی خط و اگر جواب ندهد، ایجاد یک پلنت جدید، و همچنین ایجاد یک خط نورد ۲۵۰ هزار تنی برای افزایش ظرفیت تا ۵۰۰ هزار تن در سال از زیرساخت‌های این توسعه بوده است.

اجرای طرح نورد گرم شمارۀ ۲ فولاد مبارکه از دیگر ملزومات اصلی برای به بار نشستن طرح‌های توسعۀ فولاد امیرکبیر کاشان است؛ به‌نحوی‌که ورق نورد شده در نورد گرم شمارۀ ۲ فولاد مبارکه باید در خط اسیدشویی و نورد این کارخانه نورد و در ادامه به ورق گالوانیزه تبدیل شود.

فولاد مبارکه با در اختیار داشتن حدود ۵۸ درصد سهام شرکت فولاد امیرکبیر کاشان، سهام‌دار عمدۀ این شرکت است. در حال حاضر بهترین ورق گالوانیزۀ کشور در شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در حال تولید است. در خصوص توسعۀ این کارخانه هم با توجه به اینکه مشاور اجرای این پروژه، شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه است و تکنولوژی آن برایمان شناخته‌شده است، هیچ جای نگرانی وجود ندارد. به‌هرحال امروز خوشحالیم که تکمیل این زنجیره با هماهنگی کامل وارد فاز اجرا می‌شود.

 

آیت‌الله سلیمانی امام‌جمعه کاشان:

اینکه برادران ما در عرصۀ فولاد که به‌حق پرچم‌دار پیشرفت و توسعۀ اقتصادی است، این‌گونه تلاش می‌کنند، شایستۀ سپاس‌گزاری است

دو نکته را یادآور می‌شویم: نکتۀ اول اینکه درست است انقلاب اسلامی ما نه انقلاب اقتصادی، که یک انقلاب اعتقادی بود، اما شکافندۀ علوم، امام باقر(ع) فرموده: در تداوم انقلاب اساسی‌ترین موضوع اقتصاد است. اگر بناست انقلاب باقی بماند و مردم در دل با شادابی از انقلاب طرفداری کنند، این امر تنها با پرچم‌داری اقتصاد ممکن می‌شود. هرجا وضعیت اقتصادی  مطلوب باشد، مردم با تمام وجود به پای انقلاب می‌مانند.

فقر طغیان، آلودگی و تخلفات مدنی به بار می‌آورد. اینکه برادران ما    در    عرصۀ فولاد که به‌حق پرچم‌دار پیشرفت و توسعۀ اقتصادی است، این‌گونه تلاش می‌کنند، شایستۀ سپاس‌گزاری است. جلسه تخصصی است و اهل‌فن باید صحبت کنند، ولی من وظیفه دارم تشکر کنم. بارها در جاهای گوناگون دیده‌ایم که بسیاری از مشکلات، ضایعات اجتماعی، تخلفات مدنی و ابتلای فراوان خرد و کلان با ایجاد اشتغال برطرف شده است. بی‌تردید با  اقتصاد مطلوب تهاجم فرهنگی دشمن نیز خنثی می‌شود.

نکتۀ دوم اینکه در مبانی دین ما در زمینۀ صنعت آن‌قدر عبارات زیبا وجود دارد که گویی این عزیزان متخصصان صنعت هستند. امام سجاد (ع) فرموده: اولین شرط پیشرفت صنعت مهارت است.

گاهی بعضی امتیازات صنعتی بدون در نظر گرفتن تناسب رشته و تخصص به افراد واگذار شد؛ اشتباه فاحشی که فقط برای امتیازفروشی بود، نه برای احداث صنایع. پول از بانک به خانه رفت و صنعت به ساختمان پزشکان و ساختمان مسکونی تقلیل یافت.

امروز  بحمدالله در منطقۀ کاشان به‌قدری آموزش عالی رشد کرده، چه در بخش دولتی و چه آزاد، که می‌تواند نیروهای موردنیاز صنایع منطقه را تربیت کند و این کار درستی است. در این حالت است که تولیدات دانشگاه متناسب با تقاضا خواهد بود. معصوم(ع)  فرمود: امانت‌دار باشید. نباید حاصل صنعت در کارگاه‌های بیرون انباشته شود. حاصل صنعت باید در پیشرفت منطقه و توسعۀ صنعت به کار گرفته شود. درآمد این صنعت فاز ۱ و ۲ را مدیریت و تأمین و پشتیبانی می‌کند و باید از مدیران صنعت و دیگر سروران و عزیزان در این خصوص تشکر کنیم. امام صادق (ع) فرمود: تولیدات صنعت منجر به رشد آن صنعت می‌شود. اگر درآمدهای صنعت در توسعۀ آن نقش داشته باشد، نتیجۀ آن کارمند و کارگر و مهندسی خواهد بود که می‌داند حاصل دسترنج او در همان‌جا به رشد همان صنعت منتهی خواهد شد تا فرزندش بتواند در آینده تضمین شغلی داشته باشد.

سه خصلتِ مهارت، امانت و عشق به کار می‌تواند در کشور ما صنعت را رشد دهد. درست است که افزایش تولید در عرصۀ کشاورزی نیاز جامعۀ ماست و باید در زمینۀ کشاورزی و دامداری نیز اقداماتی برای پیشرفت صورت بگیرد، اما رشد کشاورزی آن‌قدر  زیاد نیست. آقا فرمودند «جهش تولید» و البته جهش تولید عرصۀ کشاورزی را هم شامل می‌شود و تا حدی هم سهل‌التحصیل است، ولی با رشد جمعیت این جهش تولید در زمینۀ کشاورزی و دامی نمی‌تواند مشکل را حل کند؛ جهش تولید در صنعت کارا   خواهد بود.

 

ساداتی‌نژاد نمایندۀ مردم کاشان و آران و بیدگل:

فولاد مبارکه پرچم پرافتخار صنعت در ایران است

انتظار ما توسعۀ صنعتی استان بود که الحمدالله به همت آقای غریب‌پور و آقای عظیمیان صورت گرفت. عمدۀ اشتغال منطقه مربوط به ایجاد ۴۰۰ تا ۵۰۰ فرصت شغلی در فاز ۲ است. در فاز   ۱ برای۸۰ نفر اشتغال ایجاد شده است. خواهش ما این است که پس از پیشرفت ۵۰ درصدی فاز    ۱، فاز   ۲ گالوانیزه آغاز گردد. همچنین انتظار داریم فاز   ۳ که خط تولید ورق‌های رنگی است شروع شود. کاشان قطب گالوانیزۀ کشور است و اگر فاز ۲ نباشد به‌مرور این جریان از بین خواهد رفت. این شرکت یک شرکت برجستۀ فنی است و حتما عزیزان سرمایه‌گذار  بیش از ما دلسوز آن هستند. از مدیرعامل فولاد مبارکه درخواست کرده‌ایم اولا سود این شرکت که سهم فولاد مبارکه است، در سال جاری و سال‌های آینده در توسعه‌های شرکت هزینه گردد تا منابع این پروژه تأمین شود. ثانیا پروژه به‌سرعت اجرا شود، به‌کارگیری نیروهای بومی و پیمانکاران کاشانی در اولویت باشد و خرید از صنایع مستقر در کاشان انجام گیرد.

فولاد مبارکه پرچم پرافتخار صنعت در ایران است. این شرکت که الحمدالله در استان اصفهان واقع شده، خدمات بزرگی به اصفهان می‌کند و میزان زیادی از توسعۀ شهر اصفهان مدیون فولاد مبارکه است. ما دست همۀ مدیران و کسانی را که در فولاد مبارکه زحمت می‌کشند می‌بوسیم. اینکه اعلام شده ۱۰۰ میلیارد تومان در حوزۀ زیرساخت به منطقۀ ویژه اقتصادی کاشان اختصاص خواهد یافت به نظر من یک نگاه نو به منطقۀ ویژه اقتصادی است و من واقعا از حمایت‌های فولاد مبارکه و سایر مسئولین امر سپاسگزارم.

 

عالیوند، مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان:

اجرای عملیات توسعۀ فولاد امیرکبیر کاشان ظرف مدت ۲۴ ماه

عملیات اجرایی احداث خط نورد سرد به ظرفیت ۲۵۰ هزار تن، توسعۀ خط اسیدشویی تا ظرفیت ۵۰۰ هزار تن، احداث کارگاه سنگ‌زنی و آماده‌سازی غلتک‌های نورد در فاز اول و احداث خط گالوانیزه۲  و تولید محصولات سرد ازجمله برنامه‌های توسعه‌ای شرکت فولاد امیرکبیر کاشان است.

این طرح در مدت ۲۴ ماه اجرایی خواهد شد. صنایع ساختمان، صنایع خودرو، صنایع لوازم‌خانگی، صنایع فلزی سبک، صنایع تکمیلی (پوشش‌دهی)، صنایع نفت و گاز (بشکه‌های فلزی) و صنایع تبدیلی از صنایع مصرف‌کنندۀ ترکیبات تولیدی طرح توسعۀ فولاد امیرکبیر کاشان هستند.

تأمین مواد اولیۀ ورق فول هارد خط گالوانیزۀ ۲ فولاد امیرکبیر کاشان، تأمین مواد اولیۀ شرکت‌های گالوانیزۀ کشور، افزایش ظرفیت تولید ورق سرد در شرکت فولاد امیرکبیر کاشان و تولید ورق سرد با ضخامت‌های کم و همچنین ایجاد ارزش افزوده از اهداف مهم اجرای این پروژه است.

مجموع سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی این طرح توسعه‌ای به ترتیب ۱۲ میلیون یورو    و    ۳۷۰۰ میلیارد  ریال است. اجرای این طرح برای ۱۰۸۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی ایجاد کرده و زمینه‌ساز کمک به اقتصاد منطقه و   رونق کسب‌وکارهای محلی خواهد بود.

 

رضایی استاندار اصفهان:

از توسعۀ فولاد امیرکبیر کاشان با تمام وجود دفاع کردیم

به‌عنوان سربازان نظام هرجا مسئولیتی داریم، خصوصا در جهت اجرایی کردن دیدگاه‌های مقام معظم رهبری، وظیفۀ شرعی‌ ما این است که با نهایت تلاش کار کنیم. کاشان پارۀ تن استان اصفهان است. با کمال افتخار در خدمت مردم عزیز، فهیم و متدین کاشان هستیم و این را تکلیف قانونی و وظیفۀ شرعی خود می‌دانیم؛ همچنان که از توسعۀ فولاد امیرکبیر با تمام وجود دفاع کردیم. مسئلۀ بسیار مهم این است که ما در استان تشنه‌ایم و بزرگ‌ترین نگرانی ما کمبود آب است. از دیگر سو، سازمان‌های زمین‌شناسی و نقشه‌برداری کشور بزرگ‌ترین مشکل ما را فرونشست زمین اعلام کرده‌اند. از نمایندگان استان تقاضای همیاری و چاره‌اندیشی اساسی داریم. اصفهان در معرض خطر است. دستاوردهای دوران تحریم و کرونا با وفاق، همدلی، پشتیبانی، هماهنگی و هم‌زبانی به دست آمده است. همه در یک کشتی سواریم، پس باید به یکدیگر کمک کنیم. باید با یکدیگر گفت‌وگو کنیم و هماهنگ و همفکر باشیم تا بتوانیم چیزی را که مدنظر مقام معظم رهبری است اجرا و دین خود را   ادا کنیم تا ان‌شاءالله رحمت الهی هم شامل حالمان شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خبر داد؛

سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در احداث شبکۀ فاضلاب شهرستان‌های مبارکه و لنجان
مصداق بارز کار جهادی است

احداث شبکۀ فاضلاب مبارکه در سال ۶۲  آغاز شد و تا سال ۹۲ با اعتبارات دولت ۳۰ درصد آن پیش رفت. تا اینکه پس از قراردادی که شرکت آب و فاضلاب استان با فولاد مبارکه منعقد ساخت و این شرکت پای کار    آمد، سرعت اجرای شبکۀ فاضلاب ۱۴ برابر شد و پروژه‌ای که در طی ۳۰ سال ۳۰ درصد پیشرفت داشت، امروز با سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه، همکاری شرکت آب و فاضلاب و حمایت مسئولین منطقه به بیش از ۹۵ درصد پیشرفت رسیده است. فولاد مبارکه علی‌رغم توافق اولیه، شهرهای دیگر را هم پوشش داده و فراتر از تعهدات خود کار کرده است. اجرای این پروژه واقعا قابل‌تقدیر است.

 

مطلب فوق بخشی از سخنان مهندس هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، در جلسۀ بررسی مشکلات شهرستان مبارکه در حوزۀ آب و فاضلاب بود.

به گزارش خبرنگار فولاد، در این جلسه که با حضور مدیرعامل و جمعی از معاونان و کارشناسان شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، خانم دکتر صالحی نمایندۀ مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی، اصغر هدایت فرماندار و جمعی از شهرداران و مسئولان این شهرستان و نمایندگان شرکت فولاد مبارکه در محل فرمانداری مبارکه برگزار شد، نمایندۀ مردم شهرستان مبارکه، فرماندار، شهرداران، بخشداران، رئیس محیط‌زیست و سایر مسئولین مربوطه مباحث و مشکلات شهرستان در حوزۀ آب و فاضلاب را مطرح کردند.

در ادامۀ این جلسه، مدیرعامل شرکت آب و  فاضلاب  استان راهکارهای حل موضوعات و مشکلات موجود  را مطرح و آن‌ها را با نظر مسئولین حاضر مصوب نمود.

امینی با تأکید بر اینکه از نظر ایجاد شبکۀ فاضلاب، شهرستان‌های لنجان و مبارکه نسبت به سایر شهرستان‌های استان و حتی کشور از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردارند، اظهار داشت: نباید فراموش کنیم ۱۰ سال پیش در حوزۀ آب و فاضلاب و اقداماتی که در این خصوص در این شهرستان‌ها انجام شده بود در چه وضعیتی قرار داشتیم. بنده معتقدم هرکس، با هر تفکر و سلیقه‌ای، برای آبادانی این کشور خشتی روی خشت دیگر می‌گذارد، باید به او احترام گذاشت، چون آیندگان نیز این قضاوت را دربارۀ ما خواهند داشت.

ده سال پیش در کمیتۀ سلامت و امنیت قضایی استان بارها جلساتی برگزار و موضوع فاضلاب شهرهای مبارکه مطرح ‌شد. فاضلاب به‌طور مستقیم و غیرمستقیم   وارد    رودخانۀ زاینده‌رود می‌شد و مردم در دفع فاضلاب دچار مشکل بودند. برای تمامی شهرها ردیف بودجه اختصاص داده نمی‌شد. تا اینکه در اولین سالی که رودخانۀ زاینده‌رود بسته و صنعت استان دچار مشکل شد، این پیشنهاد مطرح شد که شرکت فولاد مبارکه برای ایجاد شبکۀ فاضلاب ورود کند تا با حل مشکلات شبکۀ فاضلاب شهرهای مبارکه و لنجان هم مشکلات زیست‌محیطی حل شود و هم صنعت بتواند از محل تصفیۀ پساب و بازچرخانی آن در سیستم، بخشی از کمبود آب خود را جبران کند. در عین حال با این کار،  بارِ  این پروژه از دوش دولت برداشته شد.

وی ادامه داد: ایجاد شبکۀ فاضلاب در شهر مبارکه از سال ۶۲ آغاز شده بود و تا سال ۹۲ با اعتبارات دولت ۳۰ درصد پیشرفت داشت؛ تا اینکه با قراردادی که با فولاد مبارکه و در راستای مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت منعقد شد، شرایطی فراهم شد تا میزان برداشت فولاد مبارکه از آب زاینده‌رود با جایگزینی پساب تصفیه‌شدۀ شهری و صنعتی کمتر  و فشارهایی هم که از دیگر استان‌ها به اصفهان وارد بود تعدیل گردد.

امینی ضمن ابراز خرسندی از اینکه اجرای این پروژه به عهدۀ فولاد مبارکه گذاشته شد، ادامه داد: چاه‌هایی که قبلا برای دفع فاضلاب به روش سنتی حفر می‌شد مشکلات بسیار زیادی داشت و جدا از جنبۀ سلامت و بهداشت، برای تمامی زیرساخت‌ها از جمله تأسیسات زیرزمینی و آسفالت معابر    و خانه‌های شهروندان مشکل‌ساز بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اجرای این کار را مصداق بارز کار جهادی دانست و گفت: این پروژه اتفاق بسیار بزرگی بود و تا امروز حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان در این شهرستان برای آن هزینه شده است. در واقع کاری که در شرایط اقتصادی امروز کشور برای دولت امکان‌پذیر نبود، ظرف ۴ تا ۵ سال به فرجام خوش رسید و این همان پیروزی در جبهۀ جنگ است.

وی از سرمایه‌گذاری شرکت آب و فاضلاب در بسیاری از شهرهای استان از جمله شاهین‌شهر، دولت‌آباد و نجف‌آباد، بُرخوار، اصفهان، فولادشهر و بهارستان برای جمع‌آوری و بازیافت پساب خبر داد و گفت: این کار بسیار حائز اهمیت و ضروری است؛ چراکه آیندۀ رودخانۀ زاینده‌رود  و   وضعیت سفره‌های زیرزمینی مشخص نیست و باید به فکر استفادۀ بهینه از منابع آبی باشیم.

مدیریت کیفیت مواد اولیۀ فولاد مبارکه با اتخاذ فرایند جدید ارزیابی تولیدکنندگان

هم‌زمان با افزایش ظرفیت خطوط تولید در فولاد مبارکه نیاز به مواد اولیه (کنسانتره) افزایش یافته است. کنسانتره یکی از مواد ورودی این شرکت است که پارامترهای کیفی آن بر تولید محصول تأثیر مستقیم دارد؛ اما کیفیت مواد اولیه چگونه ارزیابی می‌شود؟ خبرنگار فولاد پاسخ این سؤال را از غفار دانشمند، کارشناس واحد کنترل کیفی، جویا شده است. در ادامه،  پاسخ این کارشناس را پی می‌گیریم.

 

طرح موضوع کنترل و  ارزیابی کیفیت مواد اولیۀ ورودی به فولاد مبارکه از کجا آغاز شد؟

فولاد مبارکه با رویکرد افزایش تولید کیفی و برای تأمین بیشتر کنسانترۀ ورودی به کارخانه، به سمت تأمین‌کنندگان جدید معادن گرایش یافت؛ در نتیجه حجم زیادی کنسانتره به کارخانۀ فولاد مبارکه وارد شد. در ابتدا به دلیل پایین بودن مشخصات کیفی کنسانتره‌های ورودی جدید، کیفیت محصول در ناحیۀ آهن‌سازی تحت تأثیر قرار گرفت.

چه اقداماتی در این زمینه انجام شد؟

بر اساس برنامۀ مدون و مشترک بین مدیریت‌های کنترل کیفی، آزمایشگاه، خرید و ناحیه آهن‌سازی،  از ابتدای سال ۱۳۹۹ به‌منظور تأمین پایدار کیفی کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی، کارگروهی جهت ارزیابی تأمین‌کنندگان تشکیل شد. در ادامه، کنترل کیفی ناحیۀ آهن‌سازی همگام با سایر قسمت‌های ذکرشده، ضمن بازدیدهای مستمر از این تأمین‌کنندگان، در جهت ایجاد ساختار کنترل کیفی و ارتقای کیفیت محصولات، ممیزی و مشاوره نمود و پس از تفهیم خواسته‌های کیفی به آن‌ها، توانمندی و شایستگی این معادن و واحدهای تولیدی را مورد ارزیابی قرار داد.

این اقدامات چه نتایجی در بر داشت؟

نتیجۀ این فعالیت‌ها منجر به ایجاد برنامۀ نرم‌افزاری کیفیت گردید؛ این نرم‌افزار با استفاده از کلیۀ اطلاعات پارامترهای کیفی موردنظر کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، نمرۀ کیفیت را محاسبه می‌کند. برای به دست آوردن این نمرۀ کیفیت، کنترل کیفی ناحیۀ آهن‌سازی همراه با  کارگروه بازدیدکننده از معدن یا کارخانۀ تأمین‌کننده، تمام قسمت‌های موردنظر تولید را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و دیدگاه‌های فنی و راهکارهای تخصصی را در جلسه‌ای با مدیریت آن واحد در میان می‌گذارد. در پایان کنترل کیفی آهن‌سازی از محصول تولیدی واحد نمونه‌گیری می‌کند و این نمونه در آزمایشگاه فولاد آنالیز می‌گردد. نتایج هر یک از پارامترهای کیفی این نمونه با استفاده از نرم‌افزار، تبدیل به نمره یا عدد برای آن پارامتر می‌گردد. حاصل جمع این اعداد مشخص می‌کند واحد تولیدی از لحاظ کیفیت در چه جایگاهی نسبت به دیگر تأمین‌کنندگان قرار  دارد.

در مجموع با این روش، کنترل کیفی فولاد مبارکه جایگاه کیفی تولیدکنندگان را به دست می‌آورد. تمام تأمین‌کنندگان با یک روش بررسی می‌شوند و کار بر مبنای یک فرایند انجام می‌گیرد. با انجام این ارزیابی واحدهای تأمین‌کننده در مسیر ارتقای کیفیت قرار می‌گیرند.

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد میزان گوگرد موجود در مواد اولیۀ ارسالی از یکی از معادن در مردادماه نسبت به ماه قبل به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته است.

در راستای توسعۀ سالن فولادسازی فولاد مبارکه انجام شد؛

جابه‌جایی موفقیت‌آمیز داکت‌های هواساز کوره‌های پاتیلی در ارتفاع ۴۸ متری

عملیات حساس و سنگین تغییر مسیر داکت‌های هواساز کوره‌های پاتیلی سالن فولادسازی فولاد مبارکه که در مسیر توسعۀ این سالن قرار داشتند، بدون هرگونه توقف در روند تولید، در ارتفاع ۴۸ متری با موفقیت انجام شد.

 

مصطفی حقانی، رئیس تولید و تعمیرات جرثقیل‌های سقفی فولادسازی با اعلام این خبر گفت: با توجه به برنامه‌ریزی جایگزینی جرثقیل‌های ۳۰۰ تن حمل ذوب (شمارۀ ۱۳ و ۱۴) فولادسازی در سال ۹۹ و لزوم ایجاد مسیر دسترسی جهت نصب و مونتاژ جرثقیل‌های ۳۲۰ تن جدید، پروژۀ توسعه یک دهانه در مدول A به طول ۱۸ متر آغاز شد.

وی افزود: به این منظور پس از رفع معارضات زمینی این پروژه، ناگزیر، جابه‌جایی داکت‌های مکش غبار کوره‌های پاتیلی (LF) مدول A که در ارتفاع ۴۸ متری و   روی سقف فولادسازی و در مسیر گیردر (ROW G) قرار داشت، در دستور کار قرار گرفت. در ادامه با طراحی داکت‌ها و ساپورت‌های جدید توسط شرکت فنی مهندسی و ساخت آن‌ها توسط پیمانکاران داخلی، در حین بهره‌برداری قسمت‌هایی از سازۀ جدید مونتاژ     و نصب گردید و جهت جابه‌جایی و دمونتاژ داکت‌های قدیمی نیاز به توقف چهار کورۀ پاتیلی در مدول A بود.

حقانی در تشریح زمان‌بندی انجام این پروژه گفت: پس از آماده‌سازی و پیش‌بینی‌های لازم توسط پیمانکار توسعۀ فولادسازی،  این فعالیت از تاریخ ۲۶/۵/۹۹ شروع و بر اساس برنامۀ زمان‌بندی در تاریخ ۳۰/۵/۹۹ دو LF  وارد مدار گردید و در ادامه در تاریخ ۲/۶/۹۹ چهار کورۀ LF  دیگر نیز وارد مدار شد.

در همین خصوص مسیب فتاح‌المنان، رئیس واحد متالورژی ثانویه افزود: با توجه به توقف چهار کورۀ پاتیلی از کل هفت کورۀ پاتیلی موجود، یعنی کاهش نزدیک به ۶۰ درصد ظرفیت کارگاه، هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت گرفت تا از کاهش تولید ناحیه در این مدت جلوگیری شود.

وی مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در این زمینه را به این شرح برشمرد: تهیه و اجرای دستورالعمل تخلیه گریدی و دمای استرینگی ذوب‌ها توسط تیم تولید و دفتر فنی کوره‌های قوس الکتریکی؛ آموزش و توضیح روش‌های کاری جهت تولید ۳۰ ذوب در روز با هر کورۀ LF؛ تدوین و به‌کارگیری روش‌های مناسب برنامه‌ریزی و هماهنگی تولید با شرایط موجود کارگاه؛ برنامه‌ریزی جهت رفع عیوب اضطراری LFها و کرین‌های سقفی در کمترین زمان ممکن؛ تست و به‌کارگیری LF های متوقف جهت آماده‌سازی ذوب‌ها به‌صورت استرینگی؛ همکاری و هماهنگی ماشین‌های ریخته‌گری جهت رسیدن ذوب‌های سکوئنس و … .

فتاح‌المنان تأکید کرد: خوشبختانه با تلاش و همت همۀ همکاران در تمامی واحدهای ناحیه، تولیدی فراتر از انتظار ظرفیت کارگاه حاصل شد، به‌طوری‌که در روز آخر توقف (۲/۶/۹۹) تولید  ۱۱۱ ذوب محقق شد.

وی در ادامه از انجام عملیات بهبود و اجرای طرح تفکیک و جداسازی سیستم‌های مکش گردوغبار LF‌ها در زمان توقف LF‌ های مدول A خبر داد و تصریح کرد: بی‌شک این دستاوردها حاصل نشده، مگر با حمایت و هدایت مدیریت ناحیه و همدلی، همراهی و همکاری مسئولین واحدها و تلاش همۀ کارکنان  دلسوز ناحیۀ فولادسازی که از ایشان صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

 

رشد ۱۰ درصدی تولید آهن اسفنجی در شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری

سرپرست عملیات شرکت فولاد سفیددشت از رشد ۱۰ درصدی تولید آهن اسفنجی در واحد احیا مستقیم این شرکت در پنج‌ماهۀ ابتدایی سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

 

ایمان سلیمانی افزود: در پنج‌ماهۀ اول سال ۹۹ علی‌رغم شیوع ویروس کرونا و حضور حداقلی کارکنان توانستیم با تأمین به‌موقع مواد اولیه و زیرساخت‌های موردنیاز واحد احیا مستقیم و همچنین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و ایمنی به تولید ۳۲۵ هزار و ۵۸ تن آهن اسفنجی دست یابیم.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های همه‌جانبۀ سهام‌داران شرکت و تلاش خالصانۀ کارکنان در تمامی بخش‌ها خاطرنشان کرد: در سالی که به‌عنوان جهش تولید نام‌گذاری شده، تمامی برنامه‌ها و اهداف شرکت بر اصل تولید ایمن و پایدار طراحی شده است.

 مشارکت شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری در اجرای طرح مواسات و کمک مؤمنانه

شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری در راستای تعهد به مسئولیت‌های اجتماعی خود و به‌منظور عمل به فرمان رهبر معظم انقلاب، با تأمین بسته‌های معیشتی و مایحتاج ضروری به یاری خانواده‌های نیازمند در شهرستان بروجن شتافت.

 

اصغر اسماعیلی مدیرعامل شرکت ورق خودرو با تأکید بر اینکه بسته‌های یادشده با همیاری واحد بسیج کارگری سپاه پاسداران شهرستان بروجن توزیع خواهد شد گفت: بنا به فرمودۀ معظم له، این شرکت در ماه مبارک رمضان سال جاری نیز این سعادت را داشت تابه  اقشار آسیب‌پذیر جامعه یاری رساند و در این امر خداپسندانه مشارکت کند.