۱۰۰ هزار دانش‌آموز، مخاطب طرح 

تفاهم‌نامه اجرای طرح «کلاس شهر» تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ با برگزاری آیینی به امضای علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان، محمدرضا ابراهیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان و محمد نورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان رسید. اهداف مشترک این تفاهم‌نامه شامل توسعه و ترویج مهارت‌های شهروندی در دانش‌آموزان دوره ابتدایی، ارتقاء سطح علمی و آگاهی مدیران، […]

تفاهم‌نامه اجرای طرح «کلاس شهر» تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ با برگزاری آیینی به امضای علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان، محمدرضا ابراهیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان و محمد نورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان رسید.

اهداف مشترک این تفاهم‌نامه شامل توسعه و ترویج مهارت‌های شهروندی در دانش‌آموزان دوره ابتدایی، ارتقاء سطح علمی و آگاهی مدیران، مربیان، آموزگاران و مدارس مجری، غنی‌سازی و تثبیت آموخته‌ها و استمرار یادگیری با توجه به اهداف برنامه آموزش شهروندی و ارتقاء سطح آگاهی اولیاء درباره آموزش مهارت‌های شهروندی است.

موضوع این تفاهم‌نامه ترسیم چارچوب و تنظیم شیوه‌ها و زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، آموزش و توسعه مهارت‌های شهروندی (اخلاق شهروندی، مشارکت‌جویی، پسماند و بازیافت، حفظ محیط زیست و …) در راستای فعالیت‌های کتب درسی، مراکز پیش دبستانی و مدارس ابتدایی با توجه به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. در بند دیگری از این تفاهم‌نامه نیز تعهدات شهرداری اصفهان و آموزش و پرورش در راستای اجرای موفق این طرح تبیین شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در آیین امضای این تفاهم‌نامه که شهردار اصفهان، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان، اعضای شورای معاونین اداره‌کل آموزش و پرورش و روسای نواحی شش‌گانه آموزش و پرورش اصفهان در آن حضور داشتند اظهار داشت: شهرداری و آموزش و پرورش اهداف مشترک فراوانی دارند و آموزش و پرورش تلاش می‌کند با کمک شهرداری به تربیت شهروند تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی بپردازد.

محمدرضا ابراهیمی با تأکید بر همراهی و هم‌افزایی با شهرداری برای ارتقای فرهنگ شهروندی و قانون‌مداری در میان دانش‌آموزان افزود: برای استفاده بهینه از امکانات شهر، فضاهای فرهنگی و امکانات آموزش و پرورش در راستای تحقق این امر، اقدام به امضای تفاهم‌نامه‌ای برای رسیدن به اهداف هر دو نهاد نمودیم.

وی ادامه داد: جدا از اینکه تفاهم‌نامه‌ای میان آموزش و پرورش و سایر نهادها از جمله شهرداری وجود داشته باشد یا خیر، ما باید در تمام مدارس و بسته به سن و جنسیت دانش‌آموزان برنامه‌های آموزشی تدارک ببینیم چون ارتقای سطح اجتماعی دانش‌آموزان جزو وظایف ذاتی آموزش و پرورش است و آشنایی با حقوق شهروندی و آموزش اخلاق شهروندی نیز یکی از این موارد محسوب می‌شود. امیدوارم بتوانیم در قالب این تفاهم‌نامه برای مقاطع بالاتر از ششم ابتدایی تا دبیرستان نیز برنامه‌هایی را اجرا کنیم.

ابراهیمی با تأکید بر اینکه این‌گونه نشست‌ها باید به‌صورت دوره‌ای میان آموزش و پرورش و شهرداری برگزار شود، تصریح کرد: در هر جلسه باید بررسی شود کدام تصمیمات نتیجه‌بخش بوده و نسبت به رفع موانع احتمالی اجرای طرح نیز اقدام شود.

وی با بیان اینکه اجرای طرح «کلاس شهر» از ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در مدارس نواحی شش‌گانه شهر اصفهان آغاز شده، بر اهتمام مسئولان مدارس برای اجرای مطلوب این طرح تأکید کرد.

لزوم حرکت به سوی اجرای برنامه‌های فرهنگی ریشه‌ای و بلندمدت

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان نیز با بیان اینکه در حوزه فرهنگی علاوه بر اجرای برنامه‌ها و رویدادهای گوناگون در سطح شهر باید بیشتر بر اجرای طرح‌های ریشه‌ای و بلندمدت متمرکز شویم، گفت: نتایج این طرح‌های مستمر و عمیق در سال‌های آینده حاصل می‌شود.

سعید امامی با بیان اینکه طرح کلاس شهر برای دومین سال به‌عنوان طرحی دائمی در مدارس شهر اصفهان اجرا می‌شود، تصریح کرد: مهم‌ترین مقطع سنی برای ارائه آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی سنین کودکی است و هر فعالیت فرهنگی که آموزش را از کودکان و نوجوانان آغاز کند موثرتر و موفق‌تر خواهد بود و استمرار آن نیز بسیار اهمیت دارد.

وی آموزش مهارت‌های شهروندی را یکی از وظایف شهرداری اصفهان دانست و اضافه کرد: این آموزش‌ها در قالب طرح کلاس شهر در دو پایه اول و ششم دبستان وارد مدارس شده و به‌عنوان زنگ کلاس شهر در طول سال به دانش‌آموزان ارائه می‌شود که امیدوارم نتیجه این طرح را با تربیت شهروندان مؤثر و دارای اخلاق شهروندی در آینده ببینیم.

امامی با بیان اینکه شهرداری اصفهان و آموزش و پرورش باید نقاط تلاقی خود در حوزه فرهنگی را جدی‌تر از گذشته تعریف و دنبال کنند، افزود: تعاملات میان دو دستگاه باید دوطرفه باشد و آموزش و پرورش باید شهرداری را یار خود تلقی کند و به این باور برسد که همه ما در یک قایق نشسته‌ایم. برای رسیدن به این اهداف قطعاً به کمک آموزش و پرورش نیاز داریم و باید تا جایی که امکان دارد طرح‌ها و پروژه‌های مستمر و ثابتی را برای مدارس تعریف و اجرا کنیم. البته نافی ارزش سایر طرح‌ها و اقدامات خود نیستیم اما باید سایر برنامه‌ها را نیز به سوی طرح‌ها مستمر سوق دهیم چون هم‌اکنون کلاس شهر تنها طرح مستمر ما است.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری با تأکید بر نظارت دقیق و جامع آموزش و پرورش بر اجرای طرح کلاس شهر در مدارس و همراهی آموزگاران و والدین دانش‌آموزان گفت: در این طرح به جز کتاب دانش‌آموز، کتاب‌هایی نیز در اختیار معلمان و والدین گذاشته شده تا بدانند چطور این مباحث را در کلاس آموزش دهند و چطور در خانه آنها را تکمیل کنند. این چند ضلع باید در کنار هم قرار گیرند تا نسل آینده مؤدب به آداب اسلامی و شهروندی و در واقع شهروندانی نمونه و از نسل‌های قبلی پیش‌روتر و موثرتر باشد.

امامی بیان کرد: طبق یکی از بندهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، دانش‌آموزان مقطع ابتدایی باید برای مشارکت اجتماعی آماده شده و افرادی مسئولیت‌پذیر و دارای مهارت‌های شهروندی شوند. از طرف دیگر معاونت فرهنگی شهرداری وظایفی در راستای آموزش فرهنگ شهروندی به شهروندان دارد و طرح بزرگ کلاس شهر نقطه تلاقی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و نیازهای شهرداری است.

وی ادامه داد: بنابراین پس از انجام کار کارشناسی طرح کلاس شهر برای بیش از ۱۰۰ هزار دانش‌آموز پایه‌ها اول و ششم ابتدایی اصفهان اجرا و مهارت‌های شهروندی به آنها آموزش داده می‌شود.

گفتنی است؛ در پایان این مراسم تفاهم‌نامه اجرای طرح «کلاس شهر» تا پایان سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به امضای شهردار اصفهان، مدیرکل آموزش و پرورش استان و رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان رسید و از پوستر این طرح نیز رونمایی شد.