کاهش ۵۰ درصدی درآمد بیمارستان‌ها

کاهش ۵۰ درصدی درآمد بیمارستان‌ها/ فکری به حال پارک‌ها و بوستان‌های شهر شود رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در پی شیوع کرونا، هزینه بیمارستان ها حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است، گفت: راه جلوگیری از شیوع مجدد بیماری، کنترل بیشتر بر رفتارهای مردم در سطح شهر است. طاهره چنگیز در حاشیه یکصد […]

کاهش ۵۰ درصدی درآمد بیمارستان‌ها/ فکری به حال پارک‌ها و بوستان‌های شهر شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در پی شیوع کرونا، هزینه بیمارستان ها حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است، گفت: راه جلوگیری از شیوع مجدد بیماری، کنترل بیشتر بر رفتارهای مردم در سطح شهر است.

طاهره چنگیز در حاشیه یکصد و بیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با قدردانی از همکاری شورای شهر و شهرداری اصفهان، اظهار کرد: در حال حاضر شیب شیوع ویروس تقریبا رو به پایین است. طی هفته های گذشته، تعداد نمونه‌های مثبت از حدود ۴۰ درصد مثبت به حدود ۲۰ درصد و کمتر کاهش یافته است که به علت افزایش تعداد نمونه ها و کاهش فرم فعال بیماری است.

وی افزود:  در حال حاضر ورود بیماران به بیمارستان ها بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ با مقداری نوسان در حال حرکت است، درحالی این تعداد رقمی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر بود و حتی در دوره ای بیش از ۲۰۰ بیمار نیز داشتیم.

پذیرش مبتلایان به کرونا تنها در بیمارستان‌های مرجع

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از امروز بیمارستان های محیطی استان اصفهان پاک می شوند، خاطرنشان کرد: بیماران تشخصیص داده یا موارد مشکوک بیماری را تنها در بیمارستان مرجع پذیرش می کنیم تا بیمارستان های محیطی به حالت عادی خود بازگردند.

چنگیز با بیان اینکه شیوع کرونا تجربه جدیدی برای کل کشور و دانشگاه علوم پزشکی بود، اظهار کرد: پیش از این، تجربه همه گیری های دیگری مانند تب کریمه کنگو و حتی آنفلوآنزا فصلی را داشتیم، اما بیماری با این شدت، گستردگی و سرایت در ۵۰ سال اخیر سابقه نداشته است.

به گفته وی به دلیل راه انتقال این بیماری، مداخلات متعددی نیاز بود تا انتقال به حداقل برسد و در این راستا تمام تلاش خود را به کار گرفتیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: بهتر از این نیز می توانستیم عمل کنیم که بعد از گذر از این شرایط تحلیل و بررسی می شود. در کل اقدامات انجام شده از جمله همگرایی و همراهی تمام ارگان ها برای حل مساله انجام شد و قابل تقدیر است.

چنگیز در خصوص ارائه گزارش از وضعیت هزینه هدایای دریافتی، تصریح کرد: بیماری کووید ۱۹ هزینه بسیار زیادی برای ارائه دهندگان خدمت و دانشگاه علوم پزشکی ایجاد کرده و هنوز هم منابع کافی برای تامین هزینه ها ایجاد نشده است. از همان روزهای اول شیوع کرونا، شورای اسلامی شهر اصفهان قول مساعدت و همکاری خود را اعلام کرد.

تاکنون ۴۰ میلیارد برای تجهیزات حفاظتی هزینه شده است

وی اضافه کرد: جمعا ۲۸ میلیارد تومان کمک از منابع حقیقی و حقوقی جذب کرده ایم که ۸ میلیارد تومان برای ارزاق و عملا ۲۰ میلیارد تومان کمک محقق شد، درحالی که تنها اقلام حفاظتی شامل ماسک، گان، شیلد، عینک و … به دلیل تهیه با وسعت انبوه، در استان هفته ای ۵ میلیارد تومان هزینه داشت.

چنگیز گفت: در این مدت که حدود ۸ هفته از شیوع کرونا می گذرد، ۴۰ میلیارد تنها برای تجهیزات حفاظتی هزینه شد و تمام بودجه برای خرید اقلام حفاظتی صرف شد و هنوز نیمی از هزینه ها را بدهکاریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کماکان نیازمند همراهی مادی و معنوی است. در خصوص همراهی معنوی نیازمند کمک همه قبل از مواجهه با پیک دوم بیماری هستیم. ضرورت محدودیت به ورود فضاهای عمومی و به طور مشخص پارک ها وجود دارد. متاسفانه با باز شدن پارک ها و فضاهای سبز رفتارهای مخاطره آمیز در اصفهان به شدت زیاد شده که شایع ترین و بارزترین آن استفاده از قلیان های مشترک در پارک هاست.

به گفته چنگیز در حال حاضر، افراد بسیاری در حال درست کردن و مصرف قلیان هستند و این موضوع به شدت ما را نگران کرده است.

احتمال شروع موج دوم کرونا ظرف ۱۰ روز آینده

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از احتمال شروع موج دوم بیماری خبر داد و گفت: ۱۰ تا ۱۲ روز آینده ممکن است شاهد موج دوم بیماری باشیم و در این راستا هر کمکی که می تواند عاملی برای کاهش رفتارهای پرخطر شهروندان باشد، نیاز است تا شهر را از این بلا بیشتر مصون نگه داریم.

در ادامه این جلسه، برخی اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان سوالاتی در خصوص اشکالات شبکه توزیع اقلام بهداشتی، مکان یابی بیمارستان ها، نداشتن استراتژی مشخص، دریافت هزینه از برخی بیماران و ناهماهنگی هایی که طی این دوره شیوع ویروس وجود داشت، خستگی کادر درمان و پزشکی، عدم انعکاس درست آمار و ارقام واقعی برای حساس شدن مردم نسبت به سلامت خودشان، توزیع اقلام حفاظتی، مطرح کردند.

تولید روزانه ۵۰۰ هزار ماسک سه لایه در اصفهان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تا پیش از شیوع کرونا، اصفهان یکی از استان های تولیدکننده اصلی منسوجات بهداشتی و پزشکی، لباس های یکبار مصرف، باند و گاز بود، خاطرنشان کرد: ماسک سه لایه ۶۰ هزار عدد در روز تولید داشتیم که اکنون به ۵۰۰ هزار عدد در روز رسیده است.

چنگیز افزود: از اوایل اسفند در کشور اعلام شد که حداقل روزی ۵ میلیون عدد ماسک نیاز است، در این شرایط اصفهانی که تولیدکننده اصلی بود حتی نیاز خود را نمی توانست تامین کند. هنوز هم نیاز به اندازه اشباع برای مراکز بهداشتی درمانی نرسیده به همین دلیل در ستاد استانی مصوب شد، ماسک سه لایه تنها در سیستم بهداشتی درمانی توزیع شود و تخصیصی برای داروخانه درنظر گرفته نشد.

وی اضافه کرد: همچنین دستکش لاتکس در بازار موجود نیست که دلیل آن نیز این است که که هرقدر در بازار عمومی تزریق شود، فشار به بیمارستانان ها و مراکز بهداشتی درمانی وارد می شود. توزیع الکل نیز همچنان محدود است که به خاطر تقلب هایی که در تولید این محصول می شود، الکل را به صورت ژل که ماندگاری بهتری دارد و احتمال تقلب در تولید آن کمتر است، تبدیل می کنیم.

توزیع نشدن الکل و دستکش لاتکس در بازار عمومی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد نحوه انتخاب بیمارستان ها گفت: ابتدای کار وضعیت شهرهای قم و گیلان را دیدیم، اما تخمین درستی نداشتیم که چه مقدار بیمارستان ها درگیر خواهند شد که بر اساس پروتکل ستاد درمان دانشگاه مقرر شد هر شهرستانی بیماران مبتلا به کرونا را خودش نگه دارد و همه را به مرکز استان وارد نکنیم.

وی افزود: در شهر اصفهان مرحله به مرحله پیش رفتیم و نمی توانستیم ابتدای کار الزهرا را با ۶۰۰ تختخواب درگیر کرونا کنیم. درحالی که ۱۰۰ تخت درگیر کرونا شود به شدت هزینه های کرونا را بالا می برد، کافی بود یک پرستار شهید شود و کل بیمارستان از نظر روحی و روانی و مراقبتی تبعات بسیاری داشت و بهتر بود بیمارستان قابل مدیریت باشد. در نتیجه دو بیمارستان انتخاب شد که یکی بیمارستان عیسی بن مریم با ۱۲۷ تخت و بیمارستان خورشید به عنوان معین درنظر گرفته شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: مقرر شد در مرحله دوم سراغ بیمارستان امین و غرضی و مرحله سوم بیمارستان الزهرا تعیین شود. البته درصورتی که اپیدمی خیلی وسیع می شد اگر به الزهرا می رفتیم شاید به شریعتی هم نیاز داشتیم.

تجمع شیوع کرونا در اطراف بیمارستان های مرجع صحت ندارد

چنگیز گفت: اکنون نقشه بیماران کرونا مثبت را داریم و اصلا در اطراف بیمارستان های عیسی بن مریم و خورشید تجمع و شیوع بیشتر وجود ندارد بنابراین تصور غلطی است که چون بیمارستان در مرکز شهر بوده باعث سرایت بیماری می شود.

وی افزود: قرار بود بیمارستان های خصوصی و خیریه نیز ۱۰۰ تخت به این موضوع اختصاص دهند و جایابی و تجهیز شد، اما خوشبختانه نیازی پیدا نکردیم. نقاهتگاه نیز باتوجه به ذهنیتی که از چین داشتیم باوجود اینکه پیش بینی می کردیم نیازی به بردن بیمار به نقاهتگاه نداریم، راه اندازی شد و یک ماه نیز فعال بود، اما در ارزیابی مجدد دریافتیم که از نظر ایمنی و نوع خدمت قابل قبول نیست و قرار شد بیماران تا انتهای مراحل درمان و مراقبت در بیمارستان باشند.

وی با تاکید براینکه نقاهتگاه کارآمدی نداشت و برای مثال برا تخلیه فاضلاب مشکل داشتند، درحالی که در بیمارستان ها چنین مشکلی نداشتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص هزینه های درمان این بیماری خاطرنشان کرد: ابتدا گفته شد هزینه درمان صد در صد رایگان، بعد مقرر شد بیمه پرداخت کند، در مرحله بعد گفتند بیمار روی تخت بیمه می شود و اگر هزینه نداشت فرانشیز می شود؛ در کل عملکرد چندگانه بود.

چنگیز در پاسخ به اطلاع رسانی دیرهنگام اظهار کرد: کیت تشخیص عملا دیر تولید شد و قاعدتا تشخیص زودتر از رسیدن کیت ممکن نبود. در اصفهان هفته اول اسفند اولین مورد را داشتیم و اطلاع رسانی انجام شد. ابتدا نمونه گیری با تعداد کم صورت می گرفت و معیارهای ابتدایی اشتباه بود.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کمک مازاد دریافت نکرد

وی همچنین گفت: در مورد فرصت سوزی با شما موافقم، از ابتدای کار یکی از کسانی که می گفت از فرصت عید استفاده کنیم و یک ماه زمان داریم تا مردم کامل در قرنطینه باشند، بودم که به خاطر برخی ملاحظات نه در استان و نه کشور محقق نشد. اگر قبل عید قرنطینه می کردیم نوع الگو تغییر می کرد، اما خوشبختانه هیچ زمانی منحنی شیوع در اصفهان به حالت زنگوله تیز درنیامد و به صورت پهن افزایش یافت. بیمارستان ها سرریز نشدند و حتی نیاز به بیمارستان جدید نداشتیم و بیماری پشت نوبت آی سی یو نماند که اینها یکی از عوامل کاهش مرگ و میر بود. در دوره ای که بیماران زیاد شدند، از آی سی یو الزهرا استفاده کردیم که کسی پشت آی سی یو نماند.

وی در مورد خستگی پرسنل در استان اصفهان گفت: در این موضوع کمتر دچار مشکل بودیم و پرسنل ما کمبود تجهیزات را اصلا تجربه نکردند. کمک های دولت تا هفته پیش به وزارت بهداشت نرسیده بود و ما از کمک های کرونایی دولت قبل عید ۵۰ میلیارد تومان گرفتیم که بابت بدهی های پرسنلی هزینه شد .

چنگیز تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی کاشان از همین محل ۳۷ و نیم میلیارد تومان گرفت، این درحالی است که علوم پزشکی اصفهان ۴ و نیم میلیون و کاشان ۴۵۰ هزار نفر را تحت پوشش دادند. ۲۰ میلیارد تومان در قالب طرح تحول دادند که بعد اعلام کردند مخصوص کرونا بوده است.

وی با تاکید براینکه دانشگاه های علوم پزشکی شهرهای دیگر کمک های خیلی بیشتری نسبت به علوم پزشکی اصفهان گرفتند، اظهار کرد: تنها سه دانشگاه تهران کمک مازاد گرفتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ۴۰ درصد حقوق بگیران باید از درآمد دانشگاه تامین شود، گفت: ۵۰ درصد درآمدهای بیمارستان ها کم شده است.

چنگیز گفت: برای جبران این هزینه ها موقعیت اصفهان از نظر کل درگیرشدگان و بستری ها اگر با کاشان را درنظر گرفته شود، به دلیل ارتباط تنگاتنگ کاشان با قم متفاوت است و هم تعداد درگیرشدگان و هم فوتی ها نسبت به جمعیت در آنجا زیاد بود.

وی در خصوص آخرین وضعیت کرونا در اصفهان گفت: بدون احتساب کاشان، تاکنون تعداد کل بستری شدگان ۱۲ هزار نفر بوده است که تعداد ۷۰۰ فوتی از موارد مشکوک و مبتلا در ۲۲ شهرستان تحت پوشش ثبت شده است.

چنگیز با تاکید براینکه قرنطینه بیش از این امکان پذیر نیست، توصیه کرد: به مردم باید یاد دهیم که با کرونا زندگی کنند. مباحثی مثل الزامی شدن ماسک و تغییر عادت های غلط مطرح است که امیدواریم تا رسیدن به واکسن ویروس موثر باشد.