چیا نبین چه ریزه…

پریسا جمدی دانه‌های چیا برعکس کوچک بودنشان، سرشار از مواد مغذی هستند. دانهٔ چیا غنی از آنتی اکسیدان‌ها، مواد معدنی، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است که سلامت قلب را بهبود می‌بخشد و به قوی شدن استخوان‌ها و کنترل قند خون نیز کمک می‌کند. دانه چیا را می‌توان به طرق مختلفی مصرف کرد. –       […]

پریسا جمدی

دانه‌های چیا برعکس کوچک بودنشان، سرشار از مواد مغذی هستند. دانهٔ چیا غنی از آنتی اکسیدان‌ها، مواد معدنی، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ است که سلامت قلب را بهبود می‌بخشد و به قوی شدن استخوان‌ها و کنترل قند خون نیز کمک می‌کند. دانه چیا را می‌توان به طرق مختلفی مصرف کرد.

       سرشار از آنتی اکسیدان است

دانه‌های چیا سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان‌ها نه تنها از فاسد شدن چربی‌های حساس در دانه‌های چیا جلوگیری می‌کنند، بلکه از طریق خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد که می‌تواند به ترکیبات سلولی آسیب برساند، به سلامت انسان کمک می‌کنند. آسیب‌های رادیکال آزاد باعث ایجاد پیری و بیماری‌هایی مانند سرطان می‌شوند. آنتی اکسیدان‌های خاص در دانه‌های چیا عبارتند از اسید کلروژنیک، اسید کافئیک، میریکتین، کورستین و کایمپرسل، که از سلامت قلب و کبد محافظت کرده، و خواص ضد سرطانی نیز دارند. به عنوان مثال، اسید کلروژنیک ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند، در حالی که اسید کافئیک دارای اثرات ضد التهابی است.

  • به کاهش وزن کمک می‌کند

فیبر و پروتئین موجود در دانه چیا به کاهش وزن کمک می‌کند. بیشتر فیبر موجود در دانه چیا، فیبر محلول است که آب را به خود جذب کرده و به صورت ژل در می‌آید و باعث کاهش روند هضم شده و معده را پر می‌کند و باعث ایجاد احساس سیری در فرد می‌شود. پروتئین موجود در دانه چیا نیز به کاهش اشتها و کاهش وزن کمک می‌کند.

  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد

با توجه به اینکه دانه‌های چیا دارای فیبر و امگا ۳ هستند، مصرف آنها ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. فیبر محلول موجود در دانه چیا، می‌تواند کلسترول کل و کلسترول بد را در خون کاهش دهد، که می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شود. اسید چرب امگا ۳ موجود در دانه چیا نیز به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

  • سرشار از مواد مغذی برای استخوان است

دانه چیا دارای مواد مغذی متعددی از جمله کلسیم، فسفر و منیزیم است که برای سلامت استخوان بسیار مفید می‌باشد. آلفا لیپوئیک اسید موجود در دانه چیا نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها دارد. بنابراین مصرف منظم دانه چیا می‌تواند به سلامت و حفظ قدرت استخوان کمک کند.

  • سطح قند خون را کاهش می‌دهد

مصرف دانه چیا، احتمالاً به دلیل سرشار بودن از فیبر و سایر ترکیبات مفید، ممکن است به تنظیم قند خون کمک کند. افراد مبتلا به دیابت ممکن است با سطح قند خون بالا دست و پنجه نرم کنند. سطوح بالای قند خون باعث افزایش خطر ابتلا به چندین عارضه، از جمله بیماری‌های قلبی می‌شود.

  • به راحتی می‌توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

دانه‌های چیا تقریباً طعم مزه ملایمی دارند، از این رو می‌توانید راحت این دانه‌ها را با دیگر مواد غذایی ترکیب کرده و نوش جان کنید. این دانه‌ها اصلاً نیازی به خورد کردن، پختن و آماده کردن ندارند. دانه چیا را می‌توانید به صورت خام، خیس شده در آب، یا با اضافه کردن به بلغور جو دوسر، پودینگ، کوکی‌ها و محصولات پخته شده مصرف کنید. حتی می‌توانید دانه‌ها را روی ماست، سبزیجات و بشقاب برنجتان بریزید و میل کنید. به طور معمول توصیه می‌شود که در روز ۲۰ گرم یا حدود ۱.۵ قاشق غذاخوری دانه چیا مصرف کنید. به یاد داشته باشید برای جلوگیری از هر گونه عوارض جانبی گوارشی، پس از مصرف دانه‌های چیا مقدار زیادی آب بنوشید.

https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-chia